5237 Sayılı Türk Ceza Kanununa Göre Olası Kast Bilinçli Taksir ve Taksirle İşlenen Suçlar

Adalet Yayınevi

Nuri Düzgün

48,00 TL
44,16 TL
%8 indirim
Kazancınız
:
3,84 TL
5237 Sayılı Türk Ceza Kanununa Göre Olası Kast Bilinçli Taksir ve Taksirle İşlenen Suçlar Hakkında Bilgiler
Türü: Kamu Hukuku Kitapları
Sayfa Sayısı: 303
ISBN: 9786054144440
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 1. Hamur
satis-icon
Satış Rakamları 1 adet satılmıştır.
Nuri Düzgün
Nuri Düzgün
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununa Göre Olası Kast Bilinçli Taksir ve Taksirle İşlenen Suçlar Kısa Özet

    5237 sayılı Türk Ceza Kanunu ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 1 Haziran 2005 tarihinde yürürlüğe girmesiyle, Ceza Mevzuatımızda önemli değişiklikler yapılmıştır. Özellikle kasten ve taksirle işlenen suçlar bakımından da yeni hükümler getirilmiş ve bunun neticesinde 765 sayılı TCK döneminden farklı yeni uygulamalar doğmuştur.

    5237 sayılı TCK ile olası kast ilk defa açıkça düzenlenmiş ve bilinçli taksir de aynen muhafaza edilmiştir. Bu kavramların birbirlerine çok yakın olması nedeniyle uygulamada bazı sıkıntılar meydana gelmiştir. Amacımız bu suçlar yönünden 5237 sayılı TCK ve 5271 sayılı CMK nın doğru ve yasaya uygun bir şekilde uygulanmasının sağlanmasına katkıda bulunmaktır. Bu bağlamda uygulamada sıkıntı yaratacak bir husus olan olası kast ve bilinçli taksir kavramları, arasındaki farklar Yargıtay içtihatları dikkate alınarak açıklanmaya çalışılmıştır.
    Ayrıca konu ile bağlantılı olması sebebiyle taksirle işlenen suçlara da kısaca değinilmiş olup, bu konuda uygulayıcılar için gerekli olan ana hususlar açıklanmaya çalışılmış, 5728 sayılı Yasa değişiklikleri dikkate alınarak Yargıtayımızın 2008-2009 tarihli son içtihatları uyarınca güncelleştirme yapılarak kitabımızın ikinci baskısı hazırlanmıştır.

    Kitabın hazırlanmasında bilimsel kaynaklardan yararlanılarak yer yer teorik tartışmalara girilmiş ve Yargıtay uygulamalarında örnek kararlar da eklenerek yeni yasalara göre mevcut uygulamaların şekillenmesine katkı sağlanmaya çalışılmıştır. Kitabın hakim, Cumhuriyet savcısı ve avukat meslektaşlarımıza ve hukuk ile ilgilenen tüm kişi ve kuruluşlara yararlı olabileceğini düşünmekteyiz.

  • 1. Hamur

5237 Sayılı Türk Ceza Kanununa Göre Olası Kast Bilinçli Taksir ve Taksirle İşlenen Suçlar Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.