338,00 TL
277,16 TL
%18 indirim
Kazancınız
:
60,84 TL
1984 Hakkında Bilgiler
Türü: İngiliz Edebiyatı
Sayfa Sayısı: 326
ISBN: 9780141036144
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2008
satis-icon
Satış Rakamları 23 adet satılmıştır.
George Orwell
George Orwell
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • 1984 Kısa Özet

    1984 Kitabını Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?

    1984 kitabı, İngiliz filozof ve yazar George Orwell tarafından kaleme alınmış, 1984 kitap konusu olarak 20. yüzyılın en önemli distopya örneklerinden biri olmuştur. George Orwell, 1948 yılında tamamladığı ve geleceğe dair karamsar bir kurgu geliştirerek gelecek hakkında insanlığı uyarmayı amaçlamıştır. Egemen sınıfa dayalı, totaliter, baskıcı bir yönetim anlayışının benimsendiği üç ayrı devletin egemenliğindeki siyasal düzenden bahsetmektedir. 1984 kitabı, günümüz ile geçmiş arasında gerçekçi bir benzerliklere dayandıran, dönemin okurlarını düşündürtüp hayal güçlerinin sınırlarını zorlamayı sağlayan distopik, alegorik, politik bir romandır.

    George Orwell veya bilinmeyen gerçek ismiyle Eric Arthur Blair, ( 25 Haziran 1903; Bihar, 21 Ocak 1950; Londra) 20. yüzyılın dünya çapında en çok okunan kitaplardan birinin yazarı olan İngiliz yazar, romancı, gazeteci ve eleştirmendir. Dünyaca ünlü Bin Dokuz Yüz Seksen Dört romanı ile yarattığı Big Brother ( Büyük Bilader ) kavramı ile tanınır. George Orwell’ın ilk romanı, otobiyografik bir roman olan Paris ve Londra’da Beş Parasız adlı eseridir.

    1984 Kitabının Fiyatı Nedir ve Nasıl Belirlenir?

    1984 kitabının fiyat aralığı 5 TL ve özel baskılar dahil 150 TL arasında değişmektedir. 1984 kitabının fiyatını belirleyen faktörler aşağıda listelenmiştir:

    • Yayıncının büyüklüğü
    • Kitabın amaçlandığı pazar
    • Yayın tarihi
    • Kitaplarda kullanılacak olan malzemeler
    • Yazar, illustrator veya yazar-ressamın şöhreti
    • Kitabın pazarlanması
    • Kitabın sayfa sayısı

    1984 Kitabının Yazarı Kimdir?

    1984 kitabının yazarı George Orwell’dır. George Orwell, 25 Haziran 1903 yılında Hindistan’ın Motihari şehrinde doğmuştur. Asıl adı Eric Arthur Blair’dir. Babası Richard Walmesly Blair Hindistan’da görevli çalışan bir İngiliz, annesi Ida Fransız asıllıdır. George Orwell, Aristokrat bir aile ortamında büyümüştür. 1911 yılında Katolik okulu olan St Cyprians’ta öğrenim görmeye başlamıştır. Ardından İngiltere’nin en eski ve köklü okullarından olan Eton Koleji’nde burslu olarak okuyup mezun olmuştur. Kolejde eğitim gördüğü sırada Fransızca öğretmeni olan Aldoux Hoxley, ayrıca Cesur Yeni Dünya kitabının yazarıdır. George Orwell’ın yazı hayatında etkisi olmuştur.

    Aile geleneğini sürdürmek isteyen Orwell, 1922 yılında bir İngiliz sömürgesi şehri olan Burma’ya gitmiştir. Burma’da kısa süreliğine polis teşkilatında görev yapmıştır. Polis memuru olduğu dönemde yaşadığı acımasız durumlar hayatının gidişatında önemli bir rol oynamıştır. Burma’dan İngiltere’ye geçen George Orwell, burada hayali olan yazarlık üzerine çalışmalara başlayacaktır. Hayranı olduğu Jack London’ın izinden gitmeye çalışır. Bir süre sonra iki yıl kadar Fransa’da sefalet içerisinde yaşamıştır. Paris’te parası çalınır, açlık çeker, barınacak yer bulamaz ve dayanacak gücü kalmaması sebebiyle ailesinin yanına dönmek zorunda kalmıştır. Burma’da gördüğü vahşet, Londra ve Paris’te yaşadığı sefalet George Orwell’ı yazı yazmaya teşvik etmiştir. Yazar, 1936 yılı sonunda İspanya, iç savaş döneminde Adolf Hitler ile Benito Mussolini’nin desteğiyle Francisco Franco’ya karşı savaşacak gönüllülere katılmak için İspanya’ya gitmiştir. Burada gazete muhabiri olarak görev almış, bir çatışmada ağır yaralanmıştır. Savaşa dair anılarını ise Katalonya’ya Selam adlı eserinde aktarmıştır. 1943 yılında ise Tribune gazetesinde edebiyat sayfası yönetmeye başlamıştır. George Orwell’ın en önemli iki eseri 1945 yılında yazdığı “Hayvan Çiftliği”, 1949 yılında yazdığı “ Bin Dokuz Yüz Seksen Dört” romanı ile ün kazanmış, 1984 kitap yorumlarında yer almıştır.

    1984 Kitabının Sayfa Sayısı Nedir?

    1984 kitabı 352 sayfadan oluşmaktadır. Yayınevine ve özel baskısına göre sayfa sayısında değişiklikler olmaktadır.

    1984 Kitabının Türü Nedir?

    1984 kitabının türü distopik romandır. Distopik roman türü yazıldıkları dönemin, siyasal, teknolojik ve sosyal durumundan hareketle geliştirilmiş geleceğe yönelik kurgulardan oluşan eserlerdir. Genellikle bazı olaylardan oluşabilecek sakıncalara karşı uyarı niteliği taşımaktadır. Dolayısıyla modern toplumu bekleyen olumsuz geleceği veya durumu konu edinirler. Distopya türünün temel özelliği, ütopya karşıtı bir düşünceden hareket ederek, kötümser bir gelecek tablosu çizmesidir. Eserlerin hemen hemen tamamında son derece merkezileşmiş baskıcı sistem yüksek teknolojiyi toplumu kolay yönetebilmek için kullanan baskıcı totaliter rejimlerin hâkimiyeti altında bir geleceğe işaret etmesidir.

    1984 Romanının Ana Karakterleri Kimlerdir?

    1984 romanı, baskıcı bir iktidarın kontrolünde yaşayan Okyanusya toplumunu anlatır. Okyanusya’nın halkı, parti ve bu baskıcı iktidarın lideri Büyük Birader’in diktatörlüğünde sınıflara ayrılmıştır.  1984 romanının ana karakterleri aşağıda listelenmiştir.

    • Hiyerarşik bir sınıflama ortamının olduğu Okyanusya’da yaşayan ortalama bir memur olan Winston Smith romanın baş karakteridir.
    • Julia ise önemli bir diğer ana karakterdir. Julia, Hakikat Vekaletinin Kurgu Dairesinde çalışan güzel bir kızdır. Winston ile aralarında yakın bir ilişki yaşanmıştır.
    • O’Brien: Partide yüksek bir kademede çalışan zeki olarak tanımlandırılan bir üyedir.
    • Mr. Charrington: Londra’da antika eşyalar satan bir yaşlıdır.
    • Büyük Birader: Okyanusya’nın her şeyi gören, bilen ve her yerde izin hakkına sahip diktatör hükümdardır.
    • Emmanuel Goldstein: Okyanusya’nın en hırslı düşmanıdır.

    1984 Kitabı Kimler için Uygundur?

    1984 kitabı distopik bir romandır. Distopya romanları, okurların gözünde değerli kılan en önemli özelliklerden biridir. 1984 kitabı genellikle distopya, bilim-kurgu, fantastik, modern klasikler, dünya klasikler gibi türleri okuyan okurlar için uygundur. 1984 kitabının yaş gruplara göre okunma sırası aşağıda listelenmiştir.

    • 18-22 yaş arası
    • 25-34 yaş arası
    • 35-44 yaş arası
    • 45-54 yaş arası
    • 55-64 yaş arasıdır.

    Türk gençlik edebiyatında distopya unsurlarının bulunduğu çeşitli kitaplar mevcuttur. Bu bakımdan genç okurun hem siyaset felsefesinin çeşitli kavramlarına dair yeni bakış açıları edinmesine hem de gençlik döneminde karşılaşılan sosyal hayatın zorluklarına ilişkin yeni ve alternatif çözümler üretmesine yardımcı olmaktadır.

    1984 Kitapları Kişisel Gelişime Nasıl Katkı Sağlar?

    Distopik romanlar yazıldıkları dönemin, siyasal, teknolojik ve sosyal durumundan etkilenerek geleceğe yönelik kurgulardan oluşan eserlerdir. Genellikle çağdaş toplumun unsurlarını içerir ve bazı teknolojik gelişmelerin yaratabileceği sorunlara değinmektedir. Modern olarak adlandırılan halkı bekleyen olumsuz geleceği veya durumları konu edinirler. 1984 kitabının kişisel gelişime etkileri aşağıda listelenmiştir.

    • 1984 kitabı hafızayı güçlendirir.
    • 1984 kitabı hayal gücünün gelişmesine katkı sağlar.
    • 1984 kitabı yaşanan maceralar okurların empati kurma kabiliyetini geliştirir.
    • 1984 kitabı analitik düşünme kabiliyetini geliştirir.

    1984 Kitabı için Kapak Fotoğrafı Nasıl Çizilir?

    Bilgilenme ve kültürel gelişme aracı olan kitap, günümüz iletişim ve bilgi çağında hem görsel hem içerik alanı içinde sayfa düzeni, kapak tasarımı ile bir sanat yapıtı ve yazar ile okur arasında ilk iletişimi sağlayan kaynaktır. Kitap kapağı, içeriğindeki mesajı görsel iletişim yoluyla hedef kitleye duyurma işlevini, estetik nitelikleriyle birlikte, resim ve yazıyı birbirini tamamlayan bir düzenleme içinde önem arz etmektedir. Kitap kapağı, yazar ile okur arasındaki mühim bir köprüdür. Kapak fotoğrafları aynı zamanda içerikteki espriyi, konunun anlamını ve dinamizmini görsel açıdan güzel bir görünüm içinde yansıtmalıdır. Çünkü kitap tüketiciye yani okura sunulmak üzere, kapağıyla paketlenmiş bir nesne durumundadır. Kitap kapağı ile kendisinin reklamını yapar ve kitap ile okuyucunun arasında bağ kurmasını sağlar.

    İllüstrasyon, grafik tasarım içinde önemli bir yere sahiptir. İllüstrasyon bilgiyi bazen tasvir etmek, bazen yorumlamak bazen de belgelemek için kullanılmaktadır. Kitap kapağı illüstrasyonları yayın illüstrasyonlarına girer. Yayın illüstrasyonları; gazete, dergi, kitap ve ansiklopedilerdeki makale, haber, öykü, roman, şiir ve açıklamalara eşlik eder. Yayın sektöründe çalışan bir illüstratör, üzerinde çalışacağı metnin içeriği hakkında bilgi ve görüş sahibi olmalı, metindeki mesaj ve duyguyu resim diline aktarabilmelidir. Yayın illüstrasyonu içinde en rahat ve esnek çalışabilecek alan çocuk öykü kitaplarıdır. İllüstratör, metne estetik ve fantastik destek vermek için kendi yorumunu katabilir. ( T.C. Milli Eğitim Bakanlığı)  1984 kitabı için kapak fotoğrafının çizilme aşamaları aşağıda listelenmiştir.

    • Eskiz hazırlama: Eskiz hazırlamak kitap kapak fotoğrafı için ön çalışma aşamasıdır.
    • Kapakta kullanılacak resmin konusuna karar verilir.
    • Görsellerin yüzey üzerinde kullanılacak alan belirlenir.
    • Görseller okuyucu kitlesine göre belirlenir.
    • Görsellerin kitabın içeriği ile uygun olması kontrol edilir.
    • Boyama teknikleri ile çalışma sonlandırılır.

     

    1984 Kitabı için Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

    1984 kitabı için kullanılan malzemeler ve bu malzemeler kullanılırken dikkat edilmesi gerekenler aşağıda listelenmiştir.

    • Bir cilt, birbirine bağlı yaprak kümesidir. Her kitap bir cilttir ve ciltlere bölünmektedir.
    • Cildi sağlam, dayanıklı olmalı ve sayfalar dağılmamalıdır.
    • Sayfaları kalın, temizlenebilir, kullanışlı olmalıdır.
    • Kapak resimleri kitabın konusuyla ilgili, canlı ve çekici olmalıdır.
    • Kitabın kağıdı olabildiğince sağlam ve en az ikinci hamurdan olmalıdır. Mat renkli kağıda öncelik verilmelidir.

    1984 Benzeri Roman Türündeki Diğer Eserler

    1984 benzeri roman türündeki diğer eserler aşağıda listelenmiştir.

    George Orwell Benzeri Diğer Yazarlar Kimlerdir?

    George Orwell benzeri yazarlar aşağıda listelenmiştir.

  • 2. Hamur

1984 Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.