1950 Sonrası Türk Edebiyatı Üzerine İncelemeler

Kalan Yayınları

Seyit Battal Uğurlu

30,00 TL
23,10 TL
%23 indirim
Kazancınız
:
6,90 TL
1950 Sonrası Türk Edebiyatı Üzerine İncelemeler Hakkında Bilgiler
Türü: Araştıma ve İnceleme Kitapları
Sayfa Sayısı: 331
ISBN: 9786054915361
Kapak: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Basım Tarihi 2022
Seyit Battal Uğurlu
Seyit Battal Uğurlu
Daha fazla bilgi Yazar Profili
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • 1950 Sonrası Türk Edebiyatı Üzerine İncelemeler Kısa Özet

    “1950 sonrası Türk Edebiyatı Üzerine İncelemeler” başlığını taşıyan bu kitap birbirinden bağımsız ancak tümü başlıkta yazılan dönem kapsamı içinde yazılmış eserlerle ile ilgili yazılardan oluşmaktadır. 
    Bu kitap yedi bölümden oluşmaktadır.
    “Bedensel Yetersizliğin Türk Romanına Yansımaları” başlığını taşıyan ilk bölüm, birçok disiplinin odağında yer alan bedene dair farklı yaklaşımları ortaya koymakta ve Türk edebiyatında 16 romanda bedensel ve zihinsel engellilerin ne şekilde yansıtıldığına odaklanmaktadır. Bu makalede yer alan iki eser, kitabın başlığının kapsamı dışında kalmasına rağmen, bedensel engellilik konusunu baş kişiler düzeyinde ele aldıkları için özellikle makaleye dahil edilmiştir. 
    “Gelenek ve Türk Şiirinde Geleneğe Yaklaşımlar” başlığını taşıyan ve bir derleme makalesi olan ikinci bölümde Türk edebiyatında gelenek ve şiir ilişkisine dair tartışmalar bir araya derlenmiştir.
    “Attilâ İlhan’ın Şiirinin Gelenekle İlişkisi” başlığını taşıyan üçüncü bölüm, bir öncekiyle bağlantılı olarak, Attilâ İlhan’ın şiiri özelinde bir araştırmadır.
    Dördüncü bölümde Yusuf Atılgan’ın romanlarında toplum ve suç ilişkisine odaklanılmaktadır.
    Beşinci ve altıncı bölümler Yaşar Kemal’in eserleri üzerine yazılan makalelerdir. İlki Teneke adlı eserinde taşra düzenini irdelemekte, ikincisi ise yazarın bütün öykücülüğünü ve öykülerinde çocuk/luk üzerine bir araştırmadır.
    Yedinci bölümü oluşturan Hasan Ali Toptaş’ın “Şarap Lekesi” adlı postmodernist öyküsü, açık uçlu yakın bir okumaya tabii tutulmuştur. 
    Eserde yapılan inceleme araştırma ve değerlendirmeler, eleştiriyi katkı olarak kabul etmek suretiyle, edebi esere yaklaşım biçimimi örneklendirmektedir.

  • 2. Hamur

1950 Sonrası Türk Edebiyatı Üzerine İncelemeler Hakkında Yorumlar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.